Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Penguin SA

@ Sunday Times Books LIVE

“Suid-Afrikaners is wonderlike mense”: Mamphela Ramphele gesels met Danie Marais

Conversations with My Sons and DaughtersIn haar onlangs verskene boek, Conversations with My Sons and Daughters, bespreek Mamphela Ramphele Suid-Afrika se demokrasie, idealisme en die moedelose jeug in ons land. Danie Marais het oor aandete ’n paar vrae aan haar gestel. Sy verduidelik aan Marais dat nie alle Suid-Afrikaners al geleer het wat om met demokrasie te doen nie en dat baie sosiale ongeregtighede onaangeraak gelaat is:

Op 64 gaan jy Mamphela Ram­phele moeilik sonder die hulp van woorde soos “indrukwekkend” en “formidabel” beskryf. Dié stigter van die Citizens Movement for Change, voormalige besturende direkteur van die Wêreldbank, rektor en visekanselier van die Universiteit van Kaapstad, anti-apartheidsaktivis en gewese minnares van Steve­ Biko is immers al in 2004 aangewys as nommer 55 op ’n lys van die 100 grootste Suid-Afrikaners.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment